Певицата Адел говори с различни акомпаниращи музиканти дали могат да се включат в продължителна серия от концерти в Лас Вегас, съобщи Контактмюзик. Ако подпише договор за такава серия от концерти 33- ...
Украинската актриса и телевизионна водеща Лилия Ребрик зарадва феновете с ярки и пикантни снимки край морето. Тя и семейството са избрали тази година българското Черноморие. Звездата публикува снимки ...
Денис Томас, един от основателите на соул-фънк групата Kool & The Gang, почина на 70 години, съобщиха световните информационни агенции. Той е починал в съня си в Монтклеър, Ню Джърси, където живееше. ...
"Отдавна изгубих всякаква илюзия, че ще бъда обичана такава, какъвто съм. И сега просто приемам, с чиста съвест, цветя, подаръци, ласкателства, пари, които подхранват егото ми и фалшивата ми идентично ...
Денис Томас, един от основателите на легендарната соул-фънк група "Kool and the Gang" (Кул енд дъ генг) е починал на 70-годишна възраст, предаде АФП. Флейтист, саксофонист и перкусионист, Томас направ ...
Руският телевизионен водещ, пародист и шоумен Максим Галкин сподели в Instagram хумористично видео, в което съпругата му Ала Пугачова кара "Запорожец" от 1964 г. Колата, украсена с цветя, бе подарена ...
Актрисата Дженифър Анистън защити решението си да не се среща с неваксинирани приятели и познати след въпроси в социалните мрежи, съобщи Ройтерс. Тя каза пред сп. "Ин стайл" тази седмица, че все още и ...
Двигателите на многофункционалния лабораторен модул "Наука" са се включили през юли след скачването с Международната космическа станция (МКС) поради проблеми, свързани с алгоритмите на системата за уп ...
Руската певица МакSим (истинското й име е Марина Абросимова) излезе от covid-кома и вече диша самостоятелно. Изпълнителката е дошла на себе си и вече гледа телевизия, но продължава да е в реанимация, ...
Рапърът Кание Уест представи новия си албум с публично слушане за втори път в петък вечерта. Събитието отново беше на Mercedes-Benz Stadium в Атланта, но този път предлагаше нещо по-различно от първия ...
Джаз-фестът в Банско започва тази вечер. Очакват се музиканти и от други балкански страни. Събитието ще бъде открито от вокалистките Камелия Тодорова, Рут Колева и Милица Гладнишка. Трите певици ще пр ...
Германският супермодел Хайди Клум и китаристът на Tokio Hotel Том Каулиц отпразнуваха годишнината от сватбата си на италианския остров Капри, където се ожениха през 2019 г. Звездата на модните подиуми ...
Легендарната певица Мадона изненада феновете си, след като показа как се целува с младия си приятел. Тя публикува видео от случката в Instagram. Оказа се, че звездата страстно целува 27-годишното си г ...
Напоследък пандемията от COVID-19 и всичките рестрикции, които се налагат поради първа, втора, трета, четвърта и не знам коя вече вълна направиха така, щото бедният на културни събития преди пандемият ...
Възможна ли е рецепта за по-добър живот? "Покоряване на щастието" предлага една от тези рецепти - тази на Бъртранд Ръсел. Книгата му дава възможен начин "за изход от привидно неизбежното безпокойство, ...
В. А. Моцарт - "Така правят всички жени". Спектакъл, състоял се в рамките на Залцбургския фестивал на 2 август 2020 г. с участието на солисти, хора на Концертното дружество при Виенската държавна опер ...
Деветдесет и пет годишна звезда на социалните мрежи и нейният внук от Охайо, САЩ, твърдят, че са подобрили рекорда на Гинес, приготвяйки гигантска бисквита Орео с приблизително тегло 80 килограма. Инф ...
Както по-рано през тази година стана ясно, сериалът "Сексът и градът" се завръща на малкия екран цели 16 години след края си, само че под друго заглавие, а именно "И просто така" ("And Just Like That" ...
Специален гост в предаването "Хоризонт за вас" е актьорът, музикант, режисьор, продуцент и водещ Камен Воденичаров. "Най-любимо до сърцето ми е актьорската професия и сцената, където човек се зарежда ...
Нюйоркската полиция обяви, че е арестувала заподозрян за смъртта на актрисата Лиза Бейнс, която почина преди два месеца, след като беше блъсната на улицата от скутер или мотор, чийто водач избяга от м ...
Джесика Частейн, позната с ролите си във филми като "Дървото на живота", "Враг номер едно", "Интерстелар", "Марсианецът", "Пурпурният връх", ще получи почетна актьорска награда на 46-ия кинофестивал в ...
За романа си "Херцог" Нобеловият лауреат Сол Белоу получава Националната награда за литература на Щатите. Впрочем той е носител три пъти на тази награда, на "Пулицър", както и на редица други престижн ...
"След десетилетия раздяла, и за мен и за Момчил, е повече от вълнуващо да се качим на една сцена довечера. Чувстваме се добре. Аз не съм преставал да пея нашите песни навсякъде по света, но в комбинац ...
От 6-и до 8-и август, в Бургас, ще се проведе втория национален Мото рок фест. Горите на местността Росенец ще донесат прохлада в най-горещите часове, под фона на неспирната 24-часова рок музика, обещ ...
Съвсем скоро стартира театрално-образователният проект по Иван Вазов "Една българка", който може да бъде следен в Youtube канала на Легал Арт Център, както и подкаста в сайта. А през октомври и на сце ...
Въпреки че вече се намираме в началото на август, все още има хора, които не са успели да се насладят подобаващо на лятото и тепърва планират своята почивка... като междувременно отправят молитвите си ...
Memento Vivere ("Помни, че си жив") е четвъртата изложба от програмата на осмото издание на фотографския фестивал "ФотоФабрика". В нея са събрани за първи път работите на 15 съвременни български и све ...
Както по-рано през тази година стана ясно, сериалът "Сексът и градът" се завръща на малкия екран цели 16 години след края си, само че под друго заглавие, а именно "И просто така" ("And Just Like That" ...
Навършват се 120 години от основаването на Художествената галерия в Казанлък. Художествена галерия "Димитър Добрович" - Сливен гостува на Художествена галерия - Казанлък с изложбата "Живопис от 80-те ...
Кампанията "Зелени библиотеки" е една от емблематичните инициативи на Столичната библиотека, която се провежда от 2015 г. през летните месеци. Тя насърчава четенето от най-ранна детска възраст и привл ...