"От всички награди, които ми е поднасяла съдбата, а те не са чак толкова много, тази е най-неочакваната за мен. Първо, защото идват съдбоносни за нацията дни, и второ, защото, когато става дума за физ ...
Изложба разказва за двете гостувания на Дмитрий Шостакович в България. Експозицията е посветена на 115-годишнината от рождението на големия композитор и беше открита в Арт салона на Радио Варна. Излож ...
В Третьяковската галерия в Москва се открива изложба на Михаил Александрович Врубел. Тя ще продължи до март идната година. Руски медии я определят като чудо, защото в бившия СССР и после в Русия 65 го ...
Джоузеф Гордън-Левит събира снимки от красиви места в България, за да осъществи с тях най-новия си проект, върху който работи в момента. Той отправи молба към всички българи да се включат в подбора му ...
"С лекота и по-често да поглеждаме към небето като към едно спасение, защото имаме нужда от лекота във взаимоотношенията, лекота в това, което правим". Това сподели за БНР Албена Щениовска-Еглофф. А а ...
Честит рожден ден на театралния режисьор Лилия Абаджиева. Ето какво сподели тя в "Нашият ден": Равносметка? "Още от дете не празнувам рождения си ден. Не го смятам за специален ден и не е ден за равно ...
Елтън Джон издаде 32-ия си студиен албум "Lockdown Sessions" на 22 октомври, състоящ се преобладаващо от дуети с известни певци от различни поколения и жанрове, като Ники Минаж, Йънг Тъг, Майли Сайръс ...
Лив Тайлър и годеникът й Дейв Гарднър, които са родители на две деца, се разделиха след седем години заедно, твърди "The Sun". 44-годишната актриса и най-добрият приятел на Дейвид Бекъм, 45-годишният ...
Натали Портман не беше виждана от "Тор: Светът на мрака", но героинята й Джейн Фостър, се връща - актрисата е видяна на снимачната площадка "Тор: Любов и гръм" с Крис Хемсуърт в Лос Анджелис в понедел ...
Предстои програма "Христо Ботев" да даде годишните награди "Златният будилник", които по традиция се връчват на 1 ноември. Сега това се случва два дни по-късно - на 3 ноември. Церемонията е в Първо ст ...
Как бихте се чувствали, ако имахте дарбата да четете мислите на хората и влезете в бар? За какво си мислят хората, но никога не казват? Тези въпроси си поставя политически некоректната театрална инста ...
"Културата на бързи обороти" предлага обзор на културните събития, представени в ефира на програма "Христо Ботев" за седмицата. Ето и някои от акцентите в предаването от 31 октомври. "Маелстрьом. Въве ...
Голямата награда "Перото" на Националния център за книгата спечели Георги Борисов - поет, есеист, преводач и редактор на списание "Факел". Посмъртна награда за цялостен принос към българския литератур ...
Името на лауреата на тазгодишната литературна награда "Букър" ще бъде оповестено днес в Лондон. Победителят ще бъде избран от списък, в който са подбрани творбите на шестима писатели, съобщи ТАСС. Пре ...
Бляскава и изпълнена с жизненост и настроение програма ни предлагат този петък музикантите от Симфоничния оркестър на БНР и техният главен диригент - Марк Кадин. Творби от Джордж Гершуин, Дариус Мийо ...
Кристен Стюарт е готова да сключи брак. Звездата от "Здрач" вече е получила предложение от приятелката си Дилън Мейър, с която са заедно поне от 2019 г., съобщи ladyzone.bg. "Ще се оженим, със сигурно ...
"Времето, в което живеем, отключи интереса и любопитството на трупата към тази пиеса". Това сподели пред БНР Иван Урумов. Той е режисьор на премиерния спектакъл в Театъра на българската армия "Хотел м ...
Преводачката Иглика Василева получи голямата награда на Портал "Култура" в Деня на народните будители заради големия ѝ принос към българското слово, както и заради изключителното ѝ майсторство в прево ...
Най-големият успех за певицата Кейти Пери е майчинството. Сред редица песни, които са стигали първо място в музикалните класации, позиция сред съдиите в "American Idol" и собствено шоу в Лас Вегас, Ке ...
Столичната улица "Иван Шишман" все още е в ремонт, а в есенните дни усещането е за самота и разруха. В един от тези дни, дъждовен и тъжен, Петър (Пепи) Арбов поставя реквизитен крокодил до една от лок ...
Семейството предопределя кой съм аз, а с това и моя живот. Семейството ми е на свой ред предопределено от миналото, от хора, които не познавам. Знам ли достатъчно за семейството си? Знам ли наистина к ...
Ед Шийрън, който в момента е под карантина в дома си, е най-богатата британска звезда под 30 години, в класацията "Heat Rich List 2021", съставен от списание "Heat". Песента на 30-годишния изпълнител ...
Адел разкри заглавията на песните в новия си албум "30", който ще бъде пуснат в продажба на 19 ноември, съобщи БТА. Първата песен в албума е "Strangers by Nature" ("Чужди по природа"), а последната - ...
"Имаме една пандемична година, коята предполага някакво особено вглъбяване и ме изненада големият брой явили се на конкурса - над 120 заглавия трябваше да разгледа журито. Имаше много стойностни произ ...
Високобюджетната кралска драма на Netflix "Короната", която носи много приходи на стрийминг гиганта, заради все по-противоречивите й сюжетни линии обаче има проблеми с кастинга. Сцени с принц Уилям ка ...
Ан Хатауей премина през голяма трансформация като отряза дългата си коса. Сега прическата на актрисата е къс къдрав боб. Причината Ан да подстриже косата толкова късо е заради участието си във филма " ...
Беше разкрита нова информация от членовете на екипа за инцидента, в който Алек Болдуин застреля главният оператор Халина Хътчинс и рани режисьора Джоел Суза по време на снимките на филма "Rust". Секун ...
На 76-годишна възраст почина виртуозният цигулар Венци Такев. Обичаният изпълнител е издъхнал на Деня на народните будители, съобщават от Фондация Рома Лом. Венцислав Такев е роден на 24 декември - ...
Живот, отдаден на изкуството и сцената - това е творческият път на една от най-активно концертиращите български изпълнителки през последните 50 години. Виртуозната цигуларка, дългогодишен педагог и из ...
Изложба "Пътешествие из живите традиции. Нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа" се открива в Музея на туризма в Университета по библиотекознание и информационни технологии. В документ ...