Аукционна къща "Christie's" обяви, че предлага на търг през май известния портрет на Мерилин Монро от Анди Уорхол при първоначална цена от 200 милиона долара, което ще превърне творбата в най-скъпо пр ...
Ари Уегнър може да влезе в историята на наградите "Оскар". Австралийката, която е на 37 години, има много добър шанс да стане първата жена, спечелила престижното киноотличие в категорията за операторс ...
След месец на глад, стрес и изтощение, още един участник си тръгна от "Survivor". Болногледачът Жоро стана шестият претендент за наградата от 150 000 лева, който се раздели с предаването. В тежка битк ...
Принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън разкършиха тела в Белиз. Херцогът и херцогинята на Кеймбридж показаха танцовите си умения в крайбрежното село Хопкинс в Белиз в неделя. Те са на карибско турне ...
Макар да носят със себе си повече вреди, отколкото ползи, факт е, че в наши дни социалните мрежи са се превърнали в неразделна част от живота, към която мнозина са толкова сериозно пристрастени, че не ...
Руският писател, поет и бард Юз Алешковски почина в САЩ на 92-годишна възраст, съобщава Радио Свобода. Алешковски е роден на 21 септември 1929 г. в Красноярск с името Йосиф Ефимович Алешковски. Той е ...
В отговор на призив на стрийминг платформата Netflix учени и климатични активистиса си представили различни развръзки на сатирична комедия "Не поглеждай нагоре", която описва края на човечеството след ...
Ако точно в този момент трябва да съставим класация, изброяваща най-привлекателните актриси, завладели през последните няколко години родното кино със своята красотата, то бившата съпруга на Ники Илие ...
Петгодишният Максим пита майка си кога ще се прибират в Украйна. Тя ловко и убедително му обяснява, че сега при тях е станало много, много скучно и всичките му приятели са хванали нанякъде. Когато пр ...
Отменен два пъти, поради пандемичната обстановка, Международният фестивал на монодрамата "Соло акт" ще започне на 2 април 2022 г. в Габрово. Това ще бъде VIII-то издание на фестивала, който има конкур ...
На 26-ти март, виртуозният китарист, композитор и фюжън музикант пристига в София със своето трио, за да представи новия си албум Taftalidze Shuffle. На сцената в SOFIA LIVE CLUB един от най-талантли ...
Световноизвестният пианист Бруно Канино пристига в България за концерт с Врачанския оркестър и блестящия български пианист Тодор Петров, на 1-ви април от 19.00ч. в залата на Националното музикално учи ...
Британският актьор Даниъл Радклиф заяви в интервю за вестник "New York Times", че на този етап не е готов да се върне към ролята на Хари Потър. Въпросът за завръщането на артиста в знаковаия за кариер ...
Дейвид Бекъм даде акаунта си в Инстаграм на украинска лекарка, за да може тя да разкаже в какви условия работят в болницата в Харков и какво се случва с пациентите, пред голяма аудитория, каквато са п ...
Церемонията за наградите "Оскар" в неделя ще включва специалното участие на редица звездни изпълнители, предаде ЮПИ, позовавайки се на продуцентите Уил Пакър и Шийла Кауън. Събитието за водещите отлич ...
След анонсирането на шестия си студиен албум "Мainstream sellout", Machine Gun Kelly зарадва феновете си със съвместно парче с групата "Bring Me The Horizon". Песента, озаглавена "Мaybe", излезе заедн ...
Американската певица и актриса Шер съобщи, че е готова да приюти украински граждани в дома си. Изпълнителката, истинското име на която е Шерилин Саркисян, публикува съобщението в Twitter. "Искам да пр ...
Американският рапър Кание Уест, който промени името си на Йе, е отстранен от участие във водещите музикални награди "Грами", съобщи сп. "Rolling Stone", позовавайки се на организаторите. Причината за ...
Кънтри легендата Доли Партън все още е в списъка с номинираните за въвеждане в Залата на славата на рокендрола. В изявление на Фондация Зала на славата на рокендрола се отбелязва, че организацията е в ...
"Виж, аз не съм талантлив човек. Ти го знаеш и аз го знам", казва Уилям Хърт. "Не го знам", отговарям аз. "Е, трябва да го знаеш", казва Хърт. "Не си ли талантлив човек? притискам го. "Не съм толкова ...
Починал е бащата на Антон Хекимян. Директорът на "Новини, актуални предавания и спорт" на Би Ти Ви съобщи новината в профила си във фейсбук. Той публикува снимка от миналото лято, на която е заедно с ...
Британският принц Уилям и съпругата му Кейт пристигнаха вчера в Белиз за едноседмична карибска обиколка, помрачена от местен протест още преди започването си, на фона на все по-силно вглеждане в колон ...
След като отпразнува седем десетилетия на престола, не е изненадващо, че кралицата има повече от няколко исторически премиери. Тя е не е само най-дълго управляващият монарх, но и най-пътувалият британ ...
Няма никакво съмнение, че още със своя старт, романтичното приключение, наречено "Ергенът", се превърна в едно от най-гледаните и обсъждани предавания в историята на българската телевизия. Свидетелств ...
Може ли динята да мечтае? А рибите - да изпълняват цветни сънища? В творбите на художничката Галя Чунтова всичко е възможно. Двайсет от тях са събрани в деветата ѝ самостоятелна изложба "Ако името ми ...
Семейството на легендарния вокалист на Uriah Heep Джон Лоутън разпръсна праха му над Камен бряг, където той години наред посрещаше първото юлско утро с хиляди български фенове. Там Лоутън изпълняваше ...
Семейството и приятели на Джон Лоутън разпръснаха праха му на Камен бряг, където от 2007 до 2015 г. стотици посрещаха първия юлски изгрев с песента на Uriah Heep - July Morning, съобщи бившият кмет на ...
С родители като нейните ALMA не е имала много избор - ясно е, че гените ще дърпат към изкуството и по-точно към музиката. Дъщерята на Саня Амуртлиева, сега артист на "Вирджиния рекърдс", издаде първат ...
Глен Клоуз стана известна, когато изигра Алекс Форест в трилъра от 80-те години "Фатално привличане". Но оттогава насам тя се превърна в холивудска легенда, като спечели три награди "Еми" и три "Златн ...
Италианският певец Ал Бано, който едно време се възхищаваше на руския президент Владимир Путин и в даден момент дори беше включен в черния списък на Украйна на лицата, представляващи заплаха за национ ...