Това е най-смъртоносната влакова катастрофа в историята на Гърция. Две години след сблъсъка между два влака до Темпи, причината още не е изяснена. Около 80% от гърците смятат, че в Атина се опитват да ...
Генералното консулство на Руската федерация във Варна беше затворено няколко месеца, след като през юни 2022 г. общо 70 дипломати и административно-технически служители на Руската федерация в България ...
Той уточни, че това се е наложило, тъй като тогава, както и в момента, все още се издирват част от участниците в погрома върху сградата на представителството на ЕК в София. ...
Романът "Емилиен" разказва завладяващата история на най-желаната жена в Париж. Книгата е умела смесица между "Мулен Руж" и "Мемоарите на една гейша" ...
Оттам призовават всички отговорни институции да преразгледат и коригират частта в бюджета, засягаща групата на лекарствата за домашно лечение, изписвани по протокол. ...
Повод за коментара на ректора е изказване на просветния министър Красимир Вълчев, според което в университета няма реален учебен процес, а функционира като канал за мигранти. ...
Човешка грешка и технически пропуски, включително инсталиране на система за безопасност на движението, която е забавена десетилетие, са причинили трагедията, при която загинаха 57 души, предимно студе ...
Призна, че има проблем с назначаването на Карадимов като председател на Надзорния съвет на Българската банка за развитие по времето на правителството на Николай Денков. ...
Групата беше транспортирана от няколко мексикански затвора до летище северно от Мексико Сити в четвъртък, откъдето бяха качени на самолети до осем града в САЩ. ...
"Дали съм го казал? Не мога да повярвам, че съм го казал", заяви Тръмп в отговор на въпрос да разясни какво е имал предвид, наричайки Зеленски "диктатор без избори". ...
От създаването си през 2015 г. компанията се е фокусирала върху доставката на високоефективни, екологични водни автомобили, които съчетават технологии, дизайн и устойчивост. ...
"Търговец съм, държавата ще ми поеме ли разходите, свързани с въвеждането на еврото?" - "Дневник" публикува първа серия от въпроси и отговори на централната банка. ...
Присъдата срещу ректора и отказът да бъде назначен служебен означава, че никой в момента не може да управлява университета законно, твърди бившият му зам.-ректор проф. Веско Панов ...
Филмът разказва историята на 16-годишния Естебан (в ролята Калин Радев), който мечтае да тръгне по стъпките на баща си Рафаел Стефанус (Дамян Илиев) - легендарният шампион по ендуро ...
Истинска болка разказва историята на родените само с няколко седмици разлика братовчеди Дейвид (Джеси Айзенбърг) и Бенджи (Кийран Кълкин), които израстват като братя, но постепенно се отчуждават в сле ...