Срокът на забраната за износ на инсулин се удължава с месец, антибиотици може да се изнасят. Това е посочено в заповед на министъра на здравеопазването Силви Кирилов, публикувана на сайта на Министерс ...
"Очевидно тези, които изпратиха искането за конвергентния доклад и които трябва да вземат решенията, се боят от това да отговарят на конкретни въпроси на хората и да дават конкретни решения и конкретн ...
41-годишен шофьор блъсна 8-годишно дете с тротинетка в село Брезница, община Гоце Делчев, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал на 26 май на кръстовище в селото. ...
Крадци, проникнали в апартамент в Солун, са в болница, след като скочили от балкон в опит да избягат, когато били разкрити от съсед, съобщава "Прото тема". Инцидентът със злополучните крадци се случил ...
Западните съюзници на Украйна дадоха зелена светлина за използване на далекобойни оръжия за удари по цели в Русия. Зеленски обаче предупреждава, че Москва готви нова офанзива срещу Украйна, пише ...
Мъж и жена са били убити, а трима тийнейджъри са сред деветте ранени при масова стрелба във Филаделфия на Деня на загиналите в бой (Memorial Day), предаде The Independent. Според информация на полицей ...
Нападатели, въоръжени с автомати "Калашников", са ограбили пощенски клон в Гърция и са откраднали пари за изплащане на пенсии, съобщи телевизия "Скай". Според първоначални сведения двама души влезли в ...
Здравният министър Силви Кирилов заяви, че подкрепя протеста на медиците, но даде заявка и че проблемът не може да се реши с магическа пръчка. Той готови пред журналисти, след като присъства на научна ...
Лидерът на ДПС и ПГ на "ДПС - Ново начало" Делян Пеевски се срещна с председателя на ПГ "Демокрация, права и свободи" доц. д-р Джевдет Чакъров. Двамата проведоха задълбочен и конструктивен разговор, в ...
Миналия понеделник, чрез текстово съобщение - есемес, министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Иванов поканил председателя на Управителния съвет на "Европейски център за транспортн ...
43-годишен перничанин е задържан от брезнишки полицаи за упражняване на домашно насилие, съобщиха от полицията. Сигнал бил подаден на 24 май от 40-годишна жена, която заявила, че в брезнишкото с. Садо ...
Откраднаха линейка, докато е на адрес за оказване на медицинска помощ в село Дългоделци, община Якимово, съобщиха от полицията. Кражбата е станала на 26 май. 44-годишният шофьор, докато подава сигнал, ...
"Започнах битка и съм твърдо решен да я докарам докрай - няма сила на земята, която да ме спре" - това заяви на пресконференция в БТА Николай Попов - бащата на малката Сияна, която загина при жестока ...
Двама души, ранени при сблъсък между мигранти в мигрантски център близо до босненската столица Сараево, са с опасност за живота, съобщи днес местната полиция, цитирана от босненски медии. По данни на ...
"Започнах битка и съм твърдо решен да я докарам докрай - няма сила на земята, която да ме спре" - това заяви на пресконференция в БТА Николай Попов - бащата на малката Сияна, която загина при жестока ...
Започнах битка и съм твърдо решен да я докарам докрай - няма сила на земята, която да ме спре, това заяви на пресконференция в БТА Николай Попов - бащата на малката Сияна, която загина при жестока кат ...
Румънският политик Калин Джорджеску, който се кандидатира за президент през ноември 2024 г., обяви на 26 май, че се оттегля от политиката. Във видеообръщение, публикувано в интернет, той заяви, че е в ...
В хърватската столица Загреб тази нощ е хвърлено взривно устройство, като няма пострадали, но има нанесени материални щети съобщават местните медии. От полицията уточниха, че инцидентът е станал малко ...
Започнах битка и съм твърдо решен да я докарам докрай - няма сила на земята, която да ме спре, това заяви на пресконференция в БТА Николай Попов - бащата на малката Сияна, която загина при жестока кат ...
Египет очаква доставките на пшеница от местни производители да достигнат пет милиона тона в сравнение с 3,5 милиона тона през 2024 г., заяви министърът на снабдяването и вътрешната търговия Шериф Фару ...
Изпълнителният директор на Летище Пловдив Дойчин Ангелов е освободен от длъжността, която заема, както и от Съвета на директорите, съобщиха от аеропорта. Мотиви за освобождаването не се посочват, а на ...
Настоящото косовско правителство изрази готовност да обсъди с Обединеното кралство предложение за изграждане на "центрове за завръщане" в Косово за търсещите убежище лица, които са били отхвърлени от ...
Министерството на външните работи на Северна Корея разкритикува плановете за противоракетния щит на САЩ "Златен купол" като го нарече "много опасна и заплашителна инициатива", предаде Ройтерс, позовав ...
10-годишно дете е в тежко състояние след падане с тротинетка в Карнобат, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал на 25 май на улица "Асен Златаров" № 28. ...
Родители излизат на протест заради забавени компенсации на децата, които не са приети в държавни и общински детски градини и ясли. В декларация те посочват, че месеци наред нямат отговори от институци ...
Сблъсъци избухнаха снощи по време на голям митинг в Йерусалим, посветен на превземането на източната част на града от Израел по време на войната през 1967 г., след като крайно десни израелски евреи се ...
Над 2900 зрелостници са подали заявления да се явят на допълнителен държавен зрелостен изпит по желание. От днес до 3 юни ще се организират 52 изпита, включително и за различните нива по чужд език. Ед ...
Земетресение с магнитуд 5.1 по скалата на Рихтер е регистрирано в района на гръцкия град Егио. По данни на Националния сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география ...