До пет години водата в Кабул може да свърши напълно на фона на бързо нарастващото население, изменението на климата и лошото управление в Афганистан. В някои части на града водата вече е пресъхнала, а ...
"Опитваме се да махнем Борисов и Пеевски от тази комисия и да няма партийно влияние в нея". Това заяви пред бТВ лидерът на "Продължаваме промяната" Асен Василев. Партията е против намеренията... ...
Държавният газов оператор "Булгартрансгаз" има водородни инвестиционни планове, чиято стойност е около 5.3 млрд. лв. до 2029 г., става ясно от десетгодишния план за развитие на компания до края на... ...
Добро утро. Най-важното днес: В последните минути на парламентаНово обещание за "Хемус"Медалистите по биология Зам.-кметът на София по финансите Иван Василев подаде оставка. Това се случва в момент, к ...
Парламентът отмени възможността да се обжалват на две инстанции пред съда екооценки на ключови проекти. Промяната, критикувана от природозащитници, беше приета оконачтелно с гласовете на управляващите ...
Мащабните промени в основния училищен закон, които Министерството на образованието инауката предложи през май (в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното... ...
"Аз няма да съм кандидат за президент. Този въпрос ми се задава, откакто съм се родил. И отговорът ми е един и същ, надявам се, че няма да се спекулира повече", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов... ...
Парламентът в Украйна прие в четвъртък законови промени, които възстановяват независимостта на двете антикорупционни агенции на страната. Гласуването беше приветствано от демонстранти, които се бяха с ...
Съдебната сага около схемата за овладяването на Пловдивския панаир от бизнесмена Георги Гергов продължава. Апелативният съд - София върна частично казуса на долната инстанция - Софийски градски... ...
Българските пътища са напът да станат най-оборудваните с камери. Но това не значи автоматично ефективен контрол. Държавата ще плати милиони за поредна система за следене на трафика при спорни аргумент ...
Номинационната комисия, която ще преглежда кандидатурите за бъдещите членове антикорупционната комисия (КПК), бе избрана в парламента на фона на съмнения за конфликт на интереси. Това е процедура,... ...
"Финалът на тази парламентарната сесия днес го даде Бойко Борисов, който пак е тръгнал по сокаците и не можем да разберем дали пак е влязъл в ролята на премиер, или просто се готви за избори,... ...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призна, че не само той, но и коалиционните му партньори от БСП и "Има такъв народ" се договарят с Пеевски по всяка тема, за да може управляващите да имат необходимите... ...
Те се влюбват в биологията още в 7. клас. После влизат в една и съща гимназия и започват да ходят на все по-сложни състезания. Сега спечелиха сребърни и бронзови медали на Международната олимпиада по ...
Над 300 млади лекари, дентални лекари, медицински сестри и акушерки ще бъдат подпомогнати по проекта "Насърчаване на специализацията по специалности и в области с недостиг на специалисти", обявиха... ...
Мнозинството в парламента очаквано отхвърли президентското вето върху промените в Закона за здравното осигуряване, с които се връщат финансовите лимити на болниците. Поправките бяха прегласувани... ...
"Продължаваме промяната" определи идеята на коалиционните си партньори от "Демократична България" за закриване на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) като неразбираема и обяви, че е... ...