Политика
Бившият служебен вътрешен министър Дечев: Има добри идеи в законопроекта за съдебната власт на ПБ
Тези, които нареждат паричните потоци и са мозъкът, за да се случи тази масова престъпна дейност, никога не действат пряко. Те използват няколко степени на посредници. Затова трябва много повече оперативна работа, която...
Аавтобус и камион се удариха на АМ "Хемус" край София, има жертва и ранени
Тежка катастрофа с жертва и ранени стана на магистрала "Хемус" в близост до входа на София. За инцидента първо съобщиха очевидци на катастрофата във Фейсбук групата "Катастрофи в София". Междуградски автобус се е врязъл...
Явор Гечев: Мерките на Прогресивна България ще се справят с цените. Ефективността на регулаторите не е добра
Мерките на "Прогресивна България" ще се справят с цените. Видяхме, че през последните месеци имахме много добри анализи, но не последва нищо от тях. Ефективността на регулаторите не е добра. "Законовите промени целят...
Константин Проданов: КЗК ще може да забранява необосновано високи цени
Управляващите подготвят пакет от около 15 мерки в отговор на повишаването на цените на горивата и нарастващия инфлационен натиск. Това обяви депутатът от "Прогресивна България" Константин Проданов в ефира на NOVA. По...
Мотористи от Габрово и региона се включват в национален протест срещу високите цени на "Гражданска отговорност", блокират прохода Шипка
Мотористи от Габрово, Севлиево и Плачковци ще се включат в националния протест срещу високите цени на застраховката "Гражданска отговорност" за мотоциклети, съобщиха организаторите от мотоклуб Ковачите 95. Протестът ще...
Хасан Адемов: Опитахме да разкъсаме зависимостта между местната власт, авторитети и политици със социални служби
За два месеца и половина е много трудно да бъдат решени системните проблеми. Най-важната задача на МТСП и служебния кабинет беше да създадем условия за провеждане на честни и справедливи изброи. Другата задача - да...
Емил Дечев: Вече има ефективна присъда за изборни престъпления
Вече има влезли в сила присъди за изборни престъпления. Има и случай, в който присъдата е ефективна, а не условна – лишаване от свобода, каза в "Тази сутрин" бившият служебен вътрешен министър Емил Дечев. Той обаче...
Експерти от страната участваха във форум на тема "Правна уредба на конфликта на интереси според Закона за сметната палата"
Експерти от цялата страна участваха в конференция на тема "Правна уредба на конфликта на интереси според Закона за сметната палата. Казуси в местното самоуправление" в николаевското село Елхово. Това съобщиха за БТА от...
Започва битката за съдебната реформа в парламента
Временната правна комисия в Народното събрание започва работа от днес с една от най-чувствителните теми за парламента - съдебната реформа. На първото си заседание депутатите ще разгледат три отделни законопроекта за...
Златни домати и скъпи череши: Има ли спекула с цените на плодовете и зеленчуците
Космически цени. Така президентът Илиана Йотова определи цените на основни стоки като плодовете и зеленчуците. Там увеличението е осезаемо за домакинствата и силно натоварва семейните бюджети. Тя призова и за ясна и...
Бюджетна комисия гледа мерките за борба с високите цени, правна - Закона за съдебната власт
Две парламентарни комисии ще проведат днес извънредни заседания, предаде репортер на БГНЕС. Временната комисия по бюджет и финанси ще разгледа внесените в понеделник от "Прогресивна България" промени в Закона за защита...
Съдът върна Ивайло Денчев начело на пътното управление в Плевен
Съдът възстанови на работа уволнения директор на Областното пътно управление в Плевен инж. Ивайло Денчев. Новината, че той отново е начело на пътното управление в Плевен съобщи преди дни Николай Попов, баща на...
Шофьор остана без книжка заради закон, който още не е бил в сила
Шофьор останал без книжка за повече от два месеца заради санкция, която впоследствие се оказала неправомерно наложена. Причината – институциите приложили разпоредба, която към момента на предполагаемото нарушение все...
Промените в Закона за съдебната власт влизат за обсъждане в ресорната комисия в парламента
Ден след като беше публикуван на сайта на парламента, проектът за изменение на Закона за съдебната власт на "Прогресивна България" влиза в ресорната комисия. Вносителите предлагат изработването на нови правила за избор...
Изплащат възнагражденията на изборните комисии
Във Велико Търново започват да изплащат възнагражденията на членовете на изборните комисии, участвали в предсрочния парламентарен вот на 19 април. Това информираха от Община Велико Търново. Първо ще бъдат пуснати...
София кръщава 20 улици на забележителни българки
София ще почете приноса на 20 от най-успешните български жени. 20 улици в столичния квартал "Левски Г-Зона В" ще носят имената на едно от най-успешните жени учени, спортисти, общественици. Предложението се внася от...
Държавният глава Илияна Йотова ще връчи Почетния знак на президента за заслуги в сферата на културата и образованието
Държавният глава Илияна Йотова ще връчи Почетния знак на президента за заслуги в сферата на образованието, културата, сценичните и музикални изкуства, литературата и библиотечното дело на церемония в Гербовата зала на...
Практическото прилагане на Стратегическия подход на ЕС към Черноморския регион ще бъде фокус на конференция във Варна
Практическото прилагане на Стратегическия подход на Европейския съюз към Черноморския регион ще бъде във фокуса на конференция, която ще се състои днес във Варна, съобщиха от Асоциацията на индустриалния капитал в...
Уволненият директор на Софийските гробища: Обвиняват ме за неща, които те ми казаха да направя
"Обвиняват ме във финансови практики, които аз съм консултирал с тях. Те са ми казали да ги направя. Те не са били разход към общинското предприятие, а в момента ми го начисляват към мен. Назначил съм човек, който не е...
Габровци настояват за по-строги мерки за сигурност след масово сбиване на Гергьовден
В Габрово се проведе пореден протест, на който десетки жители отново настояха за по-строги мерки за сигурност и засилен контрол след масовото сбиване на Гергьовден. Недоволството ескалира, след като в социалните мрежи...